Översta menyn

Skicka present med personlighetOm du har som mål att skicka present som blir uppskattad och sticker ut från mängden (ja som gör mottagaren lite lyckligare helt enkelt) så finns det en hel del saker som måste klaffa. Här följer sålunda 5 superviktiga frågor att ta hänsyn till när det är din tur att skicka present. Följer du dem med precision så har du garanterat kommit en bra bit på vägen.

Skicka present fråga 1: Är min present personlig?

Målsättningar med att skicka present är ytterst att försöka glädja en medmänniska och via presentspråket säga att ”jag tycker om dig” eller ”jag uppskattar vår relation”. Vi behöver inte vidare gå in på några sociologiska eller lingvistiska detaljer, men att skicka present är rent symboliskt en aktivitet där vi förpackar ett ”språk”, ett ”budskap” som ska säga något om din relation till mottagaren av presenten. Alltför många gånger glömmer vi det här. Glömmer att skicka present som är personlig och som verkligen förmedlar ett budskap.
Vårt tips är därför att du i så hög grad som möjligt försöker hitta och skicka en present som känns personlig och som visar att du känner till något intressant/viktigt/roligt om mottagaren. Låt säg att du är den enda som vet om att din bästa polare alltid drömt om att lära sig spela golf, men aldrig blivit färdig att sätta igång. En upplevelsepresent där polaren får gå en eller flera golflektioner skulle i detta sammanhang vara den perfekta, personliga presenten.

Skicka present fråga 2: Är min present unik?

Det finns ingenting som kan döda glädjen av din present så effektivt som att någon annan har valt att skicka exakt samma present vid samma tillfälle. Att skicka present som möter sin tvilling är följaktligen presenternas motsvarighet till digerdöden. Och det spelar ingen roll hur mycket möda och besvär du lagt ner på din present; hur personlig eller lyxig eller fantastisk den än må vara: möter den en dubblet så faller upplevelsen av den med hundratals grader direkt.

Det kan därför vara välinvesterade minuter (eller timmar) att försäkra sig om, så långt det går, att din present inte kopieras av någon annan.

Skicka present fråga 3: Vad gäller för leveranstider?

Om du nu ska skicka present är det förstås av största vikt att din present kommer fram i tid. I valet mellan att skicka en present som kommer fram försent eller att inte skicka någon present alls, så är i många fall det sistnämnda att föredra. Detta eftersom upplevelsen av en present som kommer fram en eller flera dar försent aldrig kommer att bli alltigenom positiv.

Se därför alltid till att du vet vilken dag som din present kommer att levereras. Kolla om det går att skicka present på helgen/helgdagar? Och kartlägg innan vilket KLOCKSLAG som du måste lägga din beställning för att den ska hinna skickas samma dag.

Skicka present fråga 4: Köpvillkor/fraktvillkor?

Olyckor händer ibland. Så också i presentvärlden. Det kan därför vara bra att kolla vad som gäller om presenten skadas under frakten. Vem står för ersättningen? Vad har du för garantier. Och har man rätt att kräva pengarna tillbaka?

Skicka present fråga 5: Vad säger andra kunder?

Om du aldrig har skickat present med leverantören ifråga tidigare, så är det ett klok sak att kolla upp vad de har för omdömen från andra kunder. Enklaste sättet är att söka på företagets namn, kolla bloggar och andra forum för att bilda dig en uppfattning.


Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes