Översta menyn

Skicka blommor, Blomsterbud


Skicka blommor från EuroFlorist

Ska du skicka blommor på nätet, så har Euroflorist.se vad du behöver. Här hittar du en härlig blandning av vackra buketter och fina arrangemang för alla tillfällen. Jag har använt Euroflorist för att skicka blommor på Fars – dag, Mors – dag, Alla Hjärtans dag, födelsedagar, bröllop och namnsdagar.

Gå Euroflorist blommor

”Enkelt att skicka rätt blommor för rätt tillfälle”

Skicka blommor med 100% Nöjd Kund Garanti

En stor fördel, som jag verkligen uppskattar, är att Euroflorist gjort det väldigt enkel för mig som ”amatör” på blomsterspråket att skicka rätt blommor för rätt tillfälle. Deras pedagogiska sökfunktioner såsom ”Populära val” har räddat mig ur villrådighetens handlingsförlamning flera gånger och gjort det till ett småtrevligt nöje att skicka blommor. Sen har de även klassikerna, tulpanerna och inte minst de röda rosorna, som går att skicka vid de flesta tillfällen. Supersmidigt med detta slags blomsterbud tycker jag.

skicka blommor från euroflorist

Gå Euroflorist blommor

Här följer några fler saker som kan vara bra att känna till om Euroflorist:

  • Skicka blommor med Sista Minuten Bud. Du kan givetvis få dina blommor levererade SAMMA DAG som du beställer dem. Men i vissa städer (exempelvis i Stockholm, Göteborg, Malmö, Västerås och Helsingborg) kan man till och med få blommorna levererade samma kväll även om man beställer så sent som kl. 18.oo (vilket är helt sjukt snabbt:) Kallas för ”Sista minuten bud” på Euroflorist.se och har säkerligen räddat mer än ett par relationer och förhållanden gissar jag (lite detsamma som ett blixtsnabbt blomsterbud.)
  • Skicka blommor med Garanti. Euroflorist har 100% Nöjd Kund Garanti, vilket innebär att de garanterar handgjorda buketter av professionella florister, att blommorna är färska och, inte minst, att de levererar på rätt ställe i rätt tid.

Skicka blommor – säg det med ett vackert blomsterbud


Det finns ingen mer klassisk gåva än att skicka blommor. Ett blomsterbud är ett universellt presentspråk som når tusentals lyckliga mottagare varje dag i Sverige. Och till skillnad från många andra presenter är det svårt att misslyckas med att skicka blommor. Färgen, doften, känslan av blommor, ja själva blomsterspråket blir redan som barn etsat i våra medvetandet som något positivt och vackert. Många presenter riskerar att bli misstolkade eller förbisedda av olika anledningar, men det går knappast att misstolka en härlig bukett blommor. Så, att skicka blommor är med andra ord alltid helt rätt, oavsett vilken bemärkelsedag det handlar om. Som ett känt floristföretag brukar uttrycka saken: mer blomsterbud åt folket!

Skicka blommor via butik!

För dej som inte riktigt har definitionen klar, ska vi bara snabbt reda ut begreppen. Att skicka blommor innebär att du kan beställa en blomsterbukett via telefon eller, vilket är ännu smidigare, via Internet och få dina blommor levererat till en mottagare på nästan vilken ort eller plats som helst i Sverige. De flesta butiker kan leverera dina blommor redan samma dag som du beställer det, oftast med förutsättningar att du lagt din beställning innan middagstid, det vill säga innan klockan 12 -13.
Beställer du på Euroflorist.se kan du dock beställa dina blommor så sent som 18.00 i vissa städer, och ändå få dem levererade samma dag.

Idag finns det massor av butiker på nätet som erbjuder snabbt leverans när du ska skicka blommor. Kort sagt, det har aldrig varit så enkelt att skicka blommor som nu. Du kan själv välja prisnivå på din bukett (vanligtvis ligger detta någonstans mellan ett par hundralappar upp till tretton, fjortonhundra kronor för de riktigt lyxiga buketterna). Du kan dessutom själv välja att komponera ett blomsterarrangemang helt efter eget tycke och smak, men för dig som inte har några egna preferenser finns det självkart också en mängd färdigkomponerade buketter som underlättar valet.

Att skicka blommor är ett tusenårigt presentspråk

Förr i tiden så påstod man att blommor kunde prata. Inte bokstavligen förstås, utan symboliskt: man menade helt enkelt att man med hjälp av blommor och genom vilka blommor man valde, vilken färg de hade och antalet blommor, kunde kommunicera alla typer av budskap. Att skicka blommor till någon kunde därför betyda allt från subtila meddelande som ”fodra gärna vänskap men inte kärlek” till regelrätta, rättframma frieri. Historiskt sett sägs blomsterspråket komma från de gamla grekerna, som dock främst använde örter för att kommunicera olika budskap. Det sägs även att blomsterspråket användes flitigt i Orienten, där unga kvinnorna ofta hölls åtskiljda från omvärlden. När de ville kommunicera fick de därför använda…ja just det, blommor!

”För i tiden så påstod man att blommor kunde prata”

Idag är det knappt någon som förstår sig på eller kan tolka det gamla blomsterspråket, varför man med gott belägg kan säga att det inte existerar längre, mer än som dokumenterad kunskap. När vi skickar blommor i modern mening använder vi sällan, för att inte säga aldrig, något egentligt komplext blomsterspråk. Det finns ingen som helst mening att skicka blommor med implicita språkbetydelser om den som tar emot din bukett inte har en aning om vad det betyder, eller hur?

För dig som är nyfiken på blomsterspråket, och kanske vill använda det underförstått vid ett blomsterbud, följer här en lista över vad blommornas olika färger har för symbolisk betydlese:

Röda = Jag längtar efter dig
Rosa = Jag är förälskad och dig evigt trogen.
Mörkröda = Jag väntar på dig.
Orange = Jag är din kompis.
Gula = Du är solen i mitt liv.
Lila = Jag önskar dig lycka och välgång i livet.
Blå = Jag är dig trogen tills döden skiljer oss åt.
Bukett med Röda/Vita/Blå = Vill du gifta dig med mej?
Vita =Jag tror på din ärlighet och din oskuld.


Powered by WordPress. Designed by WooThemes