Översta menyn

Pippi Långstrump Leksaker här!


Jag fick ett mejl som kan sammanfattas ungefär såhär: ”Hej, vet du var på nätet man kan köpa Pippi Långstrump Leksaker med bra kvalitet?”. Och det är faktiskt inte så svårt att svara på. Jag vet att jag brukar tjata på om min dotters leksaker i alla möjliga sammanhang, men som du säkert förstår är Pippi Långstrump en given favvis bland figurerna i Astrid Lindgrens sagovärld.

Till saken: för ett tag sen fick hon en Pippi Långstrump maskeraddräkt som mina svärföräldrar inhandlat på nätet. Närmare bestämt på Lekmer.se. Butiken säljer Pippi Långstrump Leksaker från svenska leksakstillverkaren Micki, välkända för sin goda kvalitet och förmåga att skapa leksaker med såväl pedagogiskt som praktiskt värde. Personligen tycker jag att Micki Leksaker står för allt som jag gillar hos en leksakstillverkare. Hållbara leksaker, pedagogiska, praktiska och ”mysiga”. Och väldigt prisvärda.


I sortimentet av Pippi Leksaker hittar du bland annat Dockskåpet Villa Villekulla, Emils Mysse (ja, Mössa alltså), Pippi Långstrumps Lektält och en underbar variant av Pippis Kängor. För att nämna några saker.

”Butiken säljer Pippi Långstrump Leksaker från svenska leksakstillverkaren Micki”


Pippi Långstrump Leksaker med Najs Kvalitet från Micki

Spelar det någon roll var någonstans man handlar sina Pippi Långstrump Leksaker? Ja, det gör det faktiskt. I alla fall om du bryr dig om kvalitén. Mina svärföräldrar köpte exemeplvis en Pippi – dräkt i Thailand för en billig peng och den förtvinade i tvätten (till min dotters stora förtvivlan), och jag vet i övrigt att det cirkulerar en hel del kopior och skräp därute under varumärket Pippi Långstrump. Undvik sånt skit! Inte för att jag egentligen bryr mig om var du köper dina Pippi Långstrump leksaker någonstans, det är väl snarare barnen som blir ledsna när deras älskade leksaker plötsligt förvandlas till sopor.

Video med Pippi Långstrump Leksaker, ehhh, nej Godis menar jag:)

Det här avsnittet är nog min favorit av alla Pippi Långstrump – avsnitt. Har väl föga med leksaker att göra, men väl något annat som barn aldrig verkar få nog av. Godis. I mängder.

Fakta om Pippi Långstrump

För dig som vill ha en snabbkoll på Pippi Långstrump har jag snickrat ihop ett par viktiga punkter i Pippis liv och leverne. (Källa: wikipedia)

  • Pippi Långstrump är en av Astrid Lindgrens allra mest välkända figurer och även namnet på den första boken om Pippi.
  • Böckerna om Pippi Långstrump finns idag översatta tilll 92 olika språk.
  • Pippi Långstrump fullständiga namn lyder som följer: Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump.
  • Ambitionen för Micki Leksaker är att tillverka leksaker med kvalitet och locka fram lustan att leka och lära samtidigt som de lämnar utrymme åt fantasin.
  • Historien bakom Pippis tillkomst är följande: Vintern 1941 var Atrid Lindgrens 7-åriga dotter Karin sjuk i lunginflammation och sa till sin mor att hon ville höra en berättelse om Pippi Långstrump. Lindgren började berätta och berättelserna om Pippi gick hem både hos Karin och hennes kompisar. När Lindgren en dag i mars 1944 stukade foten var hon tvungen att hålla sig i stillhet och under den tiden skrev hon ned berättelserna. Vid Karins 10-årsdag i maj 1944 fick hon de nedskrivna berättelserna i present. Och så var historien om Pippi Långstrump född!
  • Efter att först ha blivit refuserad av Bonniers förlag gavs boken Pippi Långstrump ut av Rabén & Sjögren i november 1945. Denna följdes av ytterligare två romaner och ett flertal kortare berättelser och bilderböcker.
  • Vill du läsa mer om Pippi och Astrid Lindgren värld så rekommenderar vi astridlindgren.se
Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes