Översta menyn

Ekologiska Barnkläder


Webbshopen Med 100-tals Ekologiska Barnkläder & BabyKläder


Ekologiska barnkläder och babykläder köpte jag i mängder när min dotter var bebis. Det kändes rätt på nåt sätt. Inte minst eftersom min dotter fick en del konstiga allergiska reaktioner i huden av visa klädplagg, vilket försvann helt när jag började handla ekologiskt.

Utbudet av snygga, prisvärda ekologiska barnkläder är faktiskt ganska ok idag. Det är ju liksom kasst om man måste kompromissa med mode och klädernas utseende bara för att man vill handla ekologiskt. Jag tänker inte nämna några namn, men det finns en hel del butiker idag med ekologiska barnkläder som jag aldrig skulle köpa av den enkla anledningen att jag inte gillar hur de ser ut.

Stort utbud av Ekologiska Barnkläder

Till min stora förtjusning har det dock hänt en hel del på utbudssidan av ekologiska barnkläder och babykläder, och min absoluta favorit just nu är Babyshop.se. Här finns en hel avdelning med 100-tals supersnygga ekologiska barnkläder och babykläder (och även fina ekologiska mammakläder), och priserna är allt annat än svåröverkomliga. För dig som är ute efter just ekologiska barnkläder och mammakläder rekommenderar jag definitivt att du tar en titt här. För att komma direkt till Babyshops avdelning för ekologiska kläder klickar du bara på ”Gå till Butik” här nedanför.

Varför Ekologiska Barnkläder?

  • Som begrepp innebär ekologiska barnkläder att man använder återvunna eller obesprutade material för att skapa tyget som kläderna består av.
  • I begreppet ekologiska barnkläder innefattar man ofta även själva produkionssättet, som är fritt från giftiga kemikalier och miljöpåverkande synteter.
  • Vanliga material i ekologiska barnkläder är ekologisk bomull och lin, men även hampa och bambu används frekvent. Gemensamt för alla material är att det inte besprutas, därav termen ”ekologiska barnkläder”.
  • Även syntetiska material kan faktiskt räknas till ekologiska babykläder och barnkläder förutsatt att de gjorts av återvunna material.


Comments are closed.

Powered by WordPress. Designed by WooThemes