Översta menyn

Doppresent


Doppresent? >>> 7 Personliga och Uppskattade Doppresenter på Nätet

Klassiska, roliga, annorlunda och underbara doppresenter

Den här sidan är helt tillägnad dig som letar efter en spännande, rolig, annorlunda eller klassisk doppresent. I listan här nedanför avslöjar jag 9 av mina egna favvis – presenter för den stora dagen.

1. Foto & Handavtryck – Dopppresent Klassiker

doppresent ram avtryck
Ett vackert inramat foto tillsammans med en förevigat handavtryck är doppresent av klassiskt snitt. Inte minst eftersom det slår ihop två bra presentegenskaper. Dels är det ett väldigt vackert minne från en speciell dag. (Ett inramat foto i kombination med att barnet får föreviga sina små händer är ju en doppresent som är väldigt lätt att älska.)

Min dotter fick en sån här fotoram med avtryck på sin dopdag, och jag blir fortfarande gråtmild av att titta på hennes vackra små händer förevigade i ramen. Snygg och moderna ram, bläck medföljer. Finns i rosa och blått. Du hittar även fler perfekta doppresenter på Babykul. ( Länken till doppresenter ligger i menyn uppe till vänster.)

2. Fotosmycken – Doppresent Annorlunda


Som du märker har jag en fäbless för fotopresenter. Jag tycker överhuvudtaget att fotot är en outnyttjad resurs för att skapa uppskattade personliga presenter. Fotosmycken från Photobox.se tycker jag passar fint som doppresent – ett smakfullt sätt att föreviga en bild på barnet i ett förgyllt smycke. Dessutom får man presenten vackert förpackad i ett mockaskrin med lyxig sammetsbeklädnad. Skulle du händelsevis inte gå igång på Fotosmycken finns det massor av andra sköna produkter på Photobox.se som passar fint om du vill sätta en mer personlig prägel på din doppresent.

”Ett smakfullt sätt att föreviga en bild på barnet i ett förgyllt smycke”

3. Djurens ABC – Pedagogisk Present Med Djur & Natur


Fascination för djur och natur är något de flesta barn delar och den här aktivitetestavlan från Babyshop med massor av små söta gosedjur är både pedagogisk och kul att leka med. Hela alfabetet finns med i tavlan och bakom varje bokstav hittar man ett djur: A för Apa, B för Björn, C för Citronfjäril och så vidare. Det går givetvis att ta ner ett ”enskilt” gosedjur och gosa lite extra med. MAO: en doppresent med skön blandning av mys, lek och pedagogik.

”En doppresent med skön blandning av mys, lek och pedagogik.”

4. Ge Barnet En Egen Stjärna – en annorlunda doppresent med Wow – faktor


Det ska erkännas. Jag var först ganska skeptisk till det här med att ”döpa” en stjärna. Men när jag läst om det på Global Star Registry, så tyckte jag det var vackert på nåt vis. Inte minst som symbolisk present, en doppresent som uttrycker stora portioner kärlek. Dessutom får man en hel del annat kul för pengarna i samma paket.

Förutom ett certifikat som intyger stjärnans namn och koordinater så ingår även ett klassiskt smycke med gravering av stjärnbilden och de exakta koordinaterna till stjärnan, en stjärnkarta och annat material som möjliggör att titta på stjärnan i teleskop eller kikare. Det här är verkligen en doppresent med WOW – faktor och mycket kärlek. Dessutom är den på riktigt. Namnet på stjärnan registrerat för alltid av The copyright office of the United States of America.

”En doppresent med WOW – faktor och mycket kärlek.”

5. Lekmer.se – Inspiration, Leksaker och Lärande

Jag kunde faktiskt inte välja ut bara en doppresent att rekommendera från Lekmer.se. Utbudet av fina, annorlunda, roliga och härliga leksaker till småttingar var helt enkelt för stort. Så just i detta avseende får du ursäkta min villrådighet och helt enkelt kolla in Lekmer själv. En sak kan jag dock säga: om du inte hittar en doppresent i detta underbara sammelsurium av personliga och pedagogiska leksaker, så vet jag inte vad. Problemet är nog snarare att välja 🙂

”Fina, annorlunda, roliga och härliga leksaker till småttingar”

6. Babykul.se – Klassiska Doppresenter för tjej & kille

Givetvis måste en sida vars huvudsyfte är att erbjuda bra doppresenter vara med i min lista. Jag tänker förstås på Babykuls sida med doppresenter av alla möjliga slag och sorter. Jag gillar verkligen upplägget med fokus på klassiska doppresenter för både tjejer och killar; presenter som är avsedda att spara och behålla livet ut som en minne av den stora dagen. Söta fotoalbum, fina silverfigurer och klassiska fotoramar med avtryck är några av mina givna favoriter.

7. Babyshop.se – Butik Som Gör Mig Varm i Shopping-Själen

Jag har nog sagt det här i andra sammanhang på skicka present, men jag skäms inte för att säga det igen. På Babyshop.se finns ALLT. Första gången jag surfade runt här blev jag alldeles varm i shopping-själen. Samtidigt som jag förbannade det faktum att jag faktiskt inte hade en miljon att spendera på alla dessa ljuvliga kläder, leksaker, väskor, vagnar och prylar.

”Första gången jag surfade runt här blev jag alldeles varm i shopping-själen”

Doppresent – tips och tankar!

Att ge bort en doppresent är paradoxalt nog både något av det lättaste och svåraste vad gäller att skicka present eller ge bort present. Lätt eftersom det finns en rad klassiska presenter att välja mellan och svårt om du vill ge bort något unikt, en gåva som inte försvinner i mängden av andra doppresenter. Det tillhör ju också tillfället att en doppresent vanligtvis inte väcker något större gehör hos själva mottagaren, som brukar vara under ett år gammal, och sannolikt mer uppskattar en plastbit att tugga på än ett par äkta silverbestick eller ett vackert guldsmycke.

Doppresent – klassiska doppresenter

Ett guldsmycke är ett tydligt exempel på en väldigt konventionell doppresent. Undersökningar visar nämligen att ge bort ett halsband besmyckat med ett guldhjärta i doppresent är ungefär lika vanligt som korv med bröd. Och inget fel i det. Det måste inte vara komplicerat med doppresent, och klassiska doppresenter är ju klassiska av en anledning: för de fungerar, för att uppskattas och tillhör tradition vid denna bemärkelsedag.

Och säkert skulle en viss besvikelse infinna sig hos föräldrarna till barnet om ingen doppresent alls föll inom kategorin för klassiska doppresenter, eller hur? Den enda ”risken” med att ge bort en traditionell doppresent är att chansen för att någon annan har tänkt samma tanke och inhandlat samma present.

Tips på doppresent

Har du som ambition att ge bort en doppresent som inte riskerar att dubbleras av någon annan så måste du tänka utanför ramarna en aning.Betryggande är dock att det idag finns massor av doppresenter på nätet att botanisera bland och du kommer snarare att ha svårt att välja doppresent en problem att hitta någon överhuvudtaget.

”En doppresent mycket väl kan vara en present som bistår föräldrarna i deras dagliga liv med barnet”

Så, hur väljer man då doppresent? Som sagt är det ju ytterst ett barn som är mottagaren av presenten, men du bör verkligen tänka på att en doppresent mycket väl kan vara en present som bistår föräldrarna i deras dagliga liv med barnet. En bra utgångspunkt för doppresent är därför att försöka ta reda på lite om vad barnets päron behöver för att leka, utveckla eller passa sitt barn. Inom dessa områden finns det minst sagt flera doppresenter att välja bland.

Presenter för lek och utveckling

Doppresent i kategorin lek kan exempelvis vara leksaker som tål tidens tand och som barnet kan ha nytta av länge. BRIO – leksaker brukar i detta avseende vara en populär doppresent eftersom de står för tidlöshet och hållbarhet. Annars funkar det fint med nallar och gosedjur, träklossar och pussel, dockor och leksaksbilar.

Doppresent för barnets utveckling kan till exempel vara en gåbil eller en gåvagn. Oftast brukar barn i dopåldern vara för små för att gå, men det dröjer inte länge innam det är dags att börja träna. Det ska ju också nämnas att barnet växer fort och att kläder och skor därför alltid brukar vara uppskattat av föräldrarna.

Doppresent att minnas

Att ge bort eller skicka present är att ge bort en förhoppning om en present som blir ihågkommen. Något som i allra högsta grad gäller för en doppresent. Men doppresent brukar ännu mer än andra presenter ges med ambitionen att bli något extra, eftersom det firar en tradition som bara sker en gång i barnets liv: att barnet får ett namn och tas upp i den kristna gemenskapen. Och även om vi blivit alltmer sekulariserade i Sverige försöker vi alltjämt att ge doppresenter som kan fungera som ett minne av detta högtidliga tillfälle.

”Doppresent brukar ännu mer än andra presenter ges med ambitionen att bli något extra”

En doppresent som tar tillvara på minnet av dagen, och som blivit väldigt populär, är avgjutningar av olika slag. Vanligast är att ge bort en ram med tillhörande gips eller sand, där man kan gjuta av barnets händer eller fötter. På så vis kan man ge bort en personlig present som kan vara ett minne av barnets dop livet ut.


Powered by WordPress. Designed by WooThemes