Översta menyn

50 års present50 års present! Dagen D för presenter, tillfället då det är dags att verkligen vässa de små grå cellerna för att komma på en riktigt bra present, något för 50-åringen att uppskatta och bli lycklig över. Fråga är förstås: vad är speciellt med sammanhanget för en 50 års present? Vad definierar en bra 50 års present? För att svara på dessa frågor måste man först förstå vad det innebär att fylla 50 år. Givetvis är detta något som skiftar från person till person, men det går likväl att hitta flera kännetecken för denna bemärkelsedag som kan vara bra att ha i åtanke innan du börjar leta 50 års present.

50 åringen är födelsedagsbarnet som man knappast kan kallas för ett barn längre. 50 – åringen har redan skaffat sig det som önskas vad gäller prylar och penaler och det är inte sällan som 50-åringen på frågan
”vad önskar du dej i födelsedagspresent” replikerar att han eller hon ingenting vill ha, utan att det vore mest trevligt om man kom på födelsedagskalaset.

50 år kännetecknas rent generellt som en ålder av personlig mognad och stabilitet. 50 – åringen har få illusioner kvar om livet, har därtill rensat bort allt som känns oviktigt för att helhjärtat fokusera på livets väsentligheter. Vanligtvis familjen, jobbet och avkopplande, välgörande fritidsaktiviteter. Allt detta kan vara bra att tänka på när du letar efter 50 års present.

Tema nyvunnen kunskapstörst som 50 års present

För många kan 50 års åldern vara en period för nyväckt kunskapshunger och nyfikenhet. Ett intresse för att lära sig nya saker ligger nära till hands varför en 50 års present som tar tillvara på detta tema kan bli ett klockren fullträff. Exempelvis kan det funka riktigt fint att ge bort en upplevelsepresent där 50-åringen får prova på något nytt kunskapsområde eller potentiellt framtida intressen. Det kan handla om en kurs i matlagning, en kväll med vinprovning, en introduktion till golf…eller något liknande.

Vill du spänna bågen en aning kan du utmana 50-åringens ungdomlighet och energi med en mer äventyrlig upplevelsepresent, såsom exempelvis att delta i folkracing eller gå en kurs i bergsklätting; att hoppa bungyjump eller på tu man hand med frugan uppleva Sveriges sköna landskap från en luftballong – för att nämna bara ett fåtal av alla möjliga upplevelser som 50 års present.

En bok som 50 års present väcker kunskapstörsten

Vill du hålla det mindre avancerat, billigare, och mycket mer stillsamt, är det alltid uppskattat att ge bort en spännande bok. Även här funkar det fint att leta efter en bok inom något intressant kunskapstema. Matlagning, hantverk, språk, resemål, djur och natur- möjligheterna att hitta en kunskapsbok som 50 års present är i princip obegränsade.

Vinrad eller vinandelar – sofistikerad 50 års present

En synnerligen intressant 50 års present som de senaste åren växt i popularitet är att ge bort en vinrad eller en andel i en vinproducerande gård eller liknande. På vingardar.com kan man hyra andelar i vinproduktion i flera av Frankrikes mest kända vindistrikt såsom Bourgogne, Bordeaux, Beaujolais, Champagne, Rhône och Alsace. Samtidigt ges också möjlighet för 50 åringen att besöka just sin hyrda vinrad och därmed hälsa på hos vingården och bonden. För en 50 åringen som är intresserad av mat och dryck finns det knappast en 50 års present som slår högre, eller hur?

Powered by WordPress. Designed by WooThemes